√ Pakej Lombok Murah 3 hari 2 malam Gili Trawangan

Pakej Lombok, Pakej Percutian Lombok
Pakej Lombok Murah

Pakej Lombok Murah 3 hari 2 malam Gili Trawangan


PAKEJ PERCUTIAN LOMBOK : Bagi anda dengan keluarga tercinta yang ingin menikmati keindahan destinasi pelancongan Lombok dan yang pertama kali melawat Lombok, Pakej Tour Lombok Gili Trawangan 3 hari 2 malam ini kami mencadangkan untuk anda dan keluarga tercinta anda. Oleh kerana pakej pelancongan lombok 3 hari 2 malam ini akan melawat banyak tarikan pelancong yang paling popular di Lombok serta akses dan kemudahan yang mencukupi, salah satunya adalah untuk melawat dan melihat pantai pasir putih di pantai kuta yang indah di Lombok dan melihat keindahan pantai kuta dari ketinggian di pantai pelihat bukit, lihat secara langsung kebijaksanaan tempatan suku di kampung adat Lombok, tentu saja menjadi pilihan utama pelancong yang melawat ke Lombok yaitu Gili Trawangan yang merupakan tarikan pelancongan paling popular di pulau Lombok .

Hari 1: Pakej Lombok Murah - Tour Sasak / Lawatan Kuta ( L/D )


Pakej Lombok, Pakej Percutian Lombok
Pakej Percutian Lombok - Kuta Tour

Pada Ketibaan pada hari pertama Lapangan Terbang Lombok maka kami akan menjemput anda untuk melawat tarikan-tarikan di Lombok yang akan mengunjungi Pantai Kuta Lombok, Tanjung Aan dan Seger Beach yang merupakan tiga pantai pilihan favorit pelancong saat bercuti di Lombok. Sekali berpuas hati untuk menikmati keindahan 3 pantai maka makan tengahari di restuarant tempatan. Kemudian kami menjemput anda untuk melawat 3 Desa di Lombok di mana 3 kampung mempunyai keunikan yang berbeda, Kampung Sade (Kampung Suku Sasak), Kampung Sukarara (Kampung Tenun Tengah) dan juga Desa Banyumulek (Kampung Gerabah Centre). Kemudian kami membawa anda Dinner di Local Restaurant dan Check In Hotel.

 • Pantai Tanjung Aan Lombok. Jarak dari Lapangan Terbang Lombok ke Pantai Tanjung Aan adalah 24.9 Km dengan masa kira-kira 42 minit. Pantai Tanjung Aan yang mempunyai pemandangan indah dengan pantai berpasir putih, ombak yang tenang dan bukit-bukit hijau yang dikelilingi oleh bukit-bukit. Anda dan keluarga tercinta dapat menikmati kesegaran air kelapa muda yang banyak penjual di Pantai Tanjung Aan.

 • Seger Beach Lombok. Jarak ke Pantai Seger dari Tanjung Aan adalah 4.1 Km dengan masa kira-kira 13 minit. Pantai yang mempunyai keindahan dengan campuran antara sungai dan pantai, terdapat jambatan yang unik dan patung puteri yang nyale sebagai ikon sejarah pantai pelihat yang indah. Tempat yang sesuai untuk selfi dengan keluarga, kawan dan orang tersayang.

 • Pantai Kuta Lombok. Jarak ke Pantai Kuta Lombok dari Pantai Seger adalah 4.1 Km. Pantai Kuta Lombok yang menjadi tarikan pelancong ini tentu saja dengan keluarga dapat dilihat dengan keindahan kosu biru langsung pantai kuta dan jernihnya air pantai Kuta Beach Lombok, dan yang paling unik di pantai Kuta Lombok ini adalah bentuk pasirnya seperti butir lada.

 • Sade Village Sasak Tribe. Jarak ke Kampung Sade dari Pantai Kuta Lombok adalah 7.7 Km. Sade Village Sasak suku adalah sebuah kampung yang hidup dengan cara tradisional dan menjaga adat istiadat, rumah dan kehidupan sehari-hari. Perkara yang unik ialah rumah mereka berlantai dari kotoran kerbau. Banyak perkara boleh dipelajari dari adat istiadat suku ini.

 • Kampung Sukarara. Jarak ke Kampung Sukarare dari Desa Sade ialah 19.3 Km. Di Desa Sukarare ini, anda akan melihat proses membuat songket khas Lombok Island yang memiliki banyak peminatnya baik di dalam negeri maupun di luar negeri, anda dapat berlatih tenun dengan menggunkan alat tenun tradisional. Di samping itu anda boleh belajar untuk menenun anda juga boleh mencuba pakaian khas Lombok Lombok.

 • Kampung Banyumulek. Jarak ke Kampung Banyumulek dari Kampung Sukarare adalah 15.8 Km dengan masa kira-kira 17 minit. Di kampung Banyumulek adalah kampung gererajin tembikar yang hasil bekerja mereka ke tanah Eropa dengan desain terbaik dan mutu serta unik. Pelbagai jenis kraf tembikar boleh didapati di sini. Di sini anda boleh berlatih membuat tembikar dan segera membawa pulang hasil kerja anda.

Hari 2: Pakej Percutian Lombok - Gili Trawangan (B/L/D)


Pakej Lombok, Pakej Percutian Lombok
Pakej Lombok Murah - Gili Trawangan

Hari kedua Percutian di Lombok kami akan menjemput anda untuk melawat tarikan pelancong yang paling popular di pulau Lombok. Itulah tarikan Pelancong di Gili Trawangan. Gili Trawangan yang mempunyai keindahan alam, pantai dan pesona keindahan bawah laut tarikan-tarikan ini menyediakan kemudahan yang mencukupi. Makan tengah hari di Gili Trawangan. Selain melawat Gili Trawangan kami juga akan menjemput anda untuk melawat Hutan Baun Pusuk dengan kesegaran udara dan monyet jinak. Lawatan seterusnya ke Malimbu Hill untuk menikmati Sunset dengan keluarga tercinta anda. Setelah berpuas hati menikmati matahari terbenam di bukit malimbu selanjutnya makan malam dan kembali ke program percuma hotel.

 • Baun Pusuk Forest. Jika anda tinggal di Mataram City, jaraknya adalah 15.3 Km dan jika dari Senggigi 21 Km. Di Hutan Baun Pusuk ini anda dan keluarga anda dapat menikmati keindahan dan kesegaran udara dan hutan tropika hijaunnya yang dihuni kera - monyet. Anda boleh memberi makan kacang kepada monyet jinak di Hutan Baun Pusuk.

 • Gili Trawangan. Jarak dari Hutan Baun Pusuk ke pelabuhan teluk kode, pelabuhan untuk menyeberangi Gili Trawangan adalah 11.2 Km dan melintasi menggunakan boat mengambil masa 15 - 20 minit untuk sampai ke Gili Trawangan. Tarikan pelancong yang popular ini memberikan anda keindahan alam semula jadi di pulau yang menarik ini keindahan di bawah laut yang mana diminati para diver. Beberapa aktiviti yang boleh dilakukan adalah sekitar Gili dengan basikal atau cidomo (sejenis andong). Snorkeling untuk berintraksi langsung dengan biota laut yang indah Gili Trawangan seperti terumbu karang dan ikan-ikan lucu, terumbu karang dan lain-lain tentu saja semua yang masih asli dan terpelihara dengan baik.

 • Bukit Malimbu. Dari Pelabuhan Teluk Kode ke Malimbu Hill adalah 14, 1 Km dengan masa kira –kira 23 minit. Pesona keindahan semula jadi yang ada di Malimbu Hill menjadikan anda dan keluarga anda mahu berlama-lama di sini. Dari Malimbu Hill ini, anda boleh menikmati keindahan Sunset dan keindahan 3 Gilis iaitu Gili Trawangan, Gili Meno dan Gili Air dari kejauhan.

Hari 3: Pakej Tour Lombok - Lawatan Bandar - Airport (L/D)


Pakej Lombok, Pakej Percutian Lombok
Pakej Tour Lombok - City Tour

Pada hari ketiga atau terakhir lawatan di Lombok, kami akan menjemput anda untuk melawat 2 tarikan sejarah dan budaya di Lombok. Tarikan pelancong ini merupakan warisan kerajaan Bali yang patut dikunjungi semasa Cuti di Pulau Lombok.

 • Pura Lingsar. Jika anda stay di hotel kawasan bandar Mataram maka jarak tempuh untuk menuju ke Pura Lingsar adalah 10.2 Km dengan Masa 27 minit dan jika di kawasan Senggigi jaraknya 25 Km dengan masa 51 minit. Kuil Lingsar ini menggambarkan kita untuk keharmonian umat Hindu dan Islam watu telu. Di Bait Suci Terdapat dua tempat ibadah yang merupakan Hindu dan umat Islam Ummah Watu telu. Orang tempatan percaya bahawa jika seseorang dapat melihat raksasa moa / belut ikan maka orang itu akan bertuah.

 • Narmada Park. Jarak ke Narmada Park dari Pura Lingsar adalah 5.5 Km dengan masa 16 minit. Taman Narmada yang merupakan taman yang di bangun oleh kerjaan Bali dengan mengambil tema Gunung Rinjani dan Taman Narmada ini merupakan miniatur dari Gunung Rinjani. Di sini anda akan mencari mata air awet muda yang di percayai sebagai ubat untuk menjadi awet muda dengan cara meminum atau membasuh muka dengan mata air awet tersebut.

 • Transfer To Airport. Setelah Puas melihat keindahan dua Destinasi Pelancongan di hari ke 3 dan Lunch di local restaurant kemudian kami mengantar tuan dan puan menuju ke Airport dan percutian di Lombok selesai.

Pakej Lombok Murah Gili Trawangan 3 hari 2 malam kami rekomundasikan untuk anda dengan keluarga tercinta yang melawat Lombok buat kali pertama. Untuk Pakej Pelancongan Lombok Gili Trawangan 3 hari 2 malam ini kita memilih objek pelancongan paling popular di pulau Lombok. Yang akan membuat percutian anda di Lombok dapat diingati dan menyeronokkan dengan keluarga dan orang tersayang.

Price untuk Pakej Lombok Murah Gili Trawangan 3 hari 2 malam

Price Mulai dari :

RM 470/Orang ( Peserta 4 -5 Pax )
RM 690/Orang ( Peserta 2 -3 Pax )

Untuk Peserta di atas 6 Orang, sila hubungi kami di WhatsApp : +6285338000050

Include untuk Pakej Lombok Murah Gili Trawangan 3 hari 2 malam adalah :
 1. Hotel 2 Malam Sharing Room ( Hotel *2 : M Hotel, Hotel Fortune, Grand Senggigi )
 2. Makan Tengah Hari 3 Kali dan Makan Malam 2 Kali at Local Restaurant
 3. Transport Standard Pelancongan Full Ac + Pemandu Driver
 4. Private Speed Boat Return Teluk Kode - Gili Trawangan - Teluk Kode
 5. Tiket Tarikan Pelancong + Parkir
 6. Local Guide at Tarikan Pelancong
 7. Mineral Water On Car
 8. Souvenir ( Selendang )

Untuk Reservasi Paket Percutian Lombok Gili Trawangan 3 hari 2 malam sila hubungi kami melalui WhatsApp : +6285338000050 | Email : percutianlombok@gmail.com dan Phone Office : +62370-6173082.

Follow us on Instagram @CUTILOMBOK