√ Pakej Lombok Murah 3H2M Gili Nanggu

Pakej Lombok, Pakej Percutian Lombok
Pakej Lombok Murah - Gili Nanggu

Pakej Lombok Murah 3H2M Gili Nanggu

Pakej Lombok Murah 3H2M Gili Nanggu ini sangat sesuai untuk Anda yang ingin mecari ketenangan dan menyukai Private. Saat Tour di hari kedua kami akan mengajak Anda untuk menikmati keindahan Gili ( Pulau Kecil ) yang sunyi seakan memiliki banyak pulau pribadi. Iaitu melawat ke destinasi pelancongan Gili Nanggu, Gili Kedis, Gili Tangkong dan Gili Sudak yang pengunjungnya tak terlalu ramai. Pakej Lombok Murah Gili Nanggu ini menjadi pilihan utama bagi para pelancong yang suka akan kesunyian dan ketenangan.

Hari 1: Pakej Lombok Murah - Tour Sasak / Lawatan Kuta (L/D)

Pakej Lombok, Pakej Percutian Lombok
Pakej Lombok Murah - Kuta Tour
Pada Ketibaan pada hari pertama Lapangan Terbang antar bangsa di Lombok maka kami akan menjemput anda untuk melawat tarikan-tarikan pelancongan di Lombok yang akan mengunjungi pantai Kuta Lombok, Tanjung Aan dan Seger Beach yang merupakan tiga pantai pilihan favorit pelancong saat Bercuti di Lombok. Sekali berpuas hati untuk menikmati keindahan 3 pantai maka makan tengahari di restuarant tempatan. Kemudian kami menjemput anda untuk melawat 3 Desa di Lombok di mana 3 kampung mempunyai keunikan yang berbeda, Kampung Sade (Kampung Suku Sasak), Kampung Sukarara (Kampung Tenun Tengah) dan juga Desa Banyumulek (Kampung Gerabah Centre). Kemudian kami membawa anda Dinner di Local Restaurant dan Check In Hotel.

Pantai Tanjung Aan Lombok. Jarak dari Lapangan Terbang Lombok ke Pantai Tanjung Aan adalah 24.9 Km dengan masa kira-kira 42 minit. Pantai Tanjung Aan yang mempunyai pemandangan indah dengan pantai berpasir putih, ombak yang tenang dan bukit-bukit hijau yang dikelilingi oleh bukit-bukit. Anda dan keluarga tercinta dapat menikmati kesegaran air kelapa muda yang banyak penjual di Pantai Tanjung Aan.

Seger Beach Lombok. Jarak ke Pantai Seger dari Tanjung Aan adalah 4.1 Km dengan masa kira-kira 13 minit. Pantai yang mempunyai keindahan dengan campuran antara sungai dan pantai, terdapat jambatan yang unik dan patung puteri yang nyale sebagai ikon sejarah pantai pelihat yang indah. Tempat yang sesuai untuk selfi dengan keluarga, kawan dan orang tersayang.

Pantai Kuta Lombok. Jarak ke Pantai Kuta Lombok dari Pantai Seger adalah 4.1 Km. Pantai Kuta Lombok yang menjadi tarikan pelancong ini tentu saja dengan keluarga dapat dilihat dengan keindahan kosu biru langsung pantai kuta dan jernihnya air pantai Kuta Beach Lombok, dan yang paling unik di pantai Kuta Lombok ini adalah bentuk pasirnya seperti butir lada.

Sade Village Sasak Tribe. Jarak ke Kampung Sade dari Pantai Kuta Lombok adalah 7.7 Km. Sade Village Sasak suku adalah sebuah kampung yang hidup dengan cara tradisional dan menjaga adat istiadat, rumah dan kehidupan sehari-hari. Perkara yang unik ialah rumah mereka berlantai dari kotoran kerbau. Banyak perkara boleh dipelajari dari adat istiadat suku ini.

Kampung Sukarara. Jarak ke Kampung Sukarare dari Desa Sade ialah 19.3 Km. Di Desa Sukarare ini, anda akan melihat proses membuat songket khas Lombok Island yang memiliki banyak peminatnya baik di dalam negeri maupun di luar negeri, anda dapat berlatih tenun dengan menggunkan alat tenun tradisional. Di samping itu anda boleh belajar untuk menenun anda juga boleh mencuba pakaian khas Lombok Lombok.

Kampung Banyumulek. Jarak ke Kampung Banyumulek dari Kampung Sukarare adalah 15.8 Km dengan masa kira-kira 17 minit. Di kampung Banyumulek adalah kampung gererajin tembikar yang hasil bekerja mereka ke tanah Eropa dengan desain terbaik dan mutu serta unik. Pelbagai jenis kraf tembikar boleh didapati di sini. Di sini anda boleh berlatih membuat tembikar dan segera membawa pulang hasil kerja anda.

Hari 2: Pakej Lombok Murah - Gili Nanggu Tour (B/LD)

Pakej Lombok, Pakej Percutian Lombok
Pakej Lombok Murah - Gili Nanggu
Hari kedua di Bercuti di Lombok dengan mengeksplore keidahan alam dan Gili - Gili di Lombok bagian Selatan. Di beberapa Gili yang akan di Explore ini mempunyai keindahan semulajadi dengan pengunnjung yang tidak terlalu banyak dan kemudahan yang mencukupi menjadikan Gili - Gili ini sebagai permintaan para pelancong yang ingin menikmati kesunyian semasa perjalanan di Lombok.

Gili Kedis. Keindahan pulau kecil yang tidak didiami menjadikan Gili Kedis sebagai pulau yang menjadi sasaran pelancong yang benar-benar ingin merasakan pulau persendirian. Memiliki pasir putih, Bintang Laut bertaburan di pinggir pantai untuk membuat anda dan keluarga tercinta ingin berlama-lama di Pulau Kecil ini.

Gili Sudak. Gili Sudak yang bersebalah dengan Gili Kedis di sini anda hanya dapati 1 Hotel sahaja dan beberapa restoran. Di tempat ini anda boleh berehat - menikmati udara semulajadi sejuk di bawah pokok – pokok naungan dengan gelombang laut yang tenang dan pemandangan bukit, rasakan dan nikmati keindahan Gili Sudak ini.

Gili Tangkong. Kecantikan terumbu karang yang masih terjaga terbentang pasir putih dengan ombak yang tenang, di sini anda dan keluarga tercinta akan merasakan sensasi keindahan alam yang tidak ditemukan di tempat lain.

Gili Nanggu. Pulau yang hanya mempunyai 1 hotel dengan kejelasan air laut menjadikan aktiviti snorkeling anda memuaskan. Di sini anda akan didatangi oleh gerombolan ikan ikan comel yang cantik. Hanya beberapa meter dari pantai, anda boleh melakukan aktiviti snorkling dan mencari ikan yang cantik. Pasir Putih, ombak yang tenang, gerombolan ikan yang menggembirakan menenangkan kebahagiaan anda mengunjungi pulau Lombok yang indah ini.

Hari 3: Pakej Lombok Murah - Lawatan Bandar - Airport (B/L)

Pakej Lombok, Pakej Percutian Lombok
Pakej Lombok Murah - City Tour
Pada hari ketiga atau terakhir lawatan di Lombok, kami akan menjemput anda untuk melawat 2 tarikan sejarah dan budaya di Lombok. Tarikan pelancong ini merupakan warisan kerajaan Bali yang patut dikunjungi semasa cuti di pulau Lombok.

Pura Lingsar. Jika anda stay di hotel kawasan bandar Mataram maka jarak tempuh untuk menuju ke Pura Lingsar adalah 10.2 Km dengan Masa 27 minit dan jika di kawasan Senggigi jaraknya 25 Km dengan masa 51 minit. Kuil Lingsar ini menggambarkan kita untuk keharmonian umat Hindu dan Islam watu telu. Di Bait Suci Terdapat dua tempat ibadah yang merupakan Hindu dan umat Islam Ummah Watu telu. Orang tempatan percaya bahawa jika seseorang dapat melihat raksasa moa / belut ikan maka orang itu akan bertuah.

Narmada Park. Jarak ke Narmada Park dari Pura Lingsar adalah 5.5 Km dengan masa kira -kira 16 minit. Taman Narmada yang merupakan taman yang di bangun oleh kerjaan Bali dengan mengambil tema Gunung Rinjani dan Taman Narmada ini merupakan miniatur dari Gunung Rinjani. Di sini anda akan mencari mata air awet muda yang di percayai sebagai ubat untuk menjadi awet muda dengan cara meminum atau membasuh muka dengan mata air awet tersebut.

Transfer To Airport.
Setelah Puas melihat keindahan dua Destinasi Pelancongan di hari ke 3 dan Lunch di local restaurant kemudian kami mengantar tuan dan puan menuju ke Airport dan percutian di Lombok selesai.

Pakej Lombok Murah - Gili Nanggu ini kami mengesyorkan untuk anda yang ingin menikmati keindahan tarikan pelancong Pulau Lombok yang masih natural dan tidak terlalu ramai pengunjung. Pakej Lombok Murah buat anda dan keluarga anda benar-benar berpuas hati untuk menikmati keindahan Destinasi Pelancongan Pulau Lombok.

Price untuk Pakej Lombok Murah 3H2M Gili Nanggu

Price Mulai dari :
RM 470/Orang ( Peserta 4 -5 Pax )
RM 690/Orang ( Peserta 2 -3 Pax )
Untuk Peserta di atas 6 Orang, sila hubungi kami di Whatsapp : +6285338000050

Include untuk Pakej Lombok Murah 3H2M Gili Nanggu adalah :

  1. Hotel 2 Malam Sharing Room ( Hotel *2 : M Hotel, Hotel Fortune, Grand Senggigi )
  2. Makan Tengah Hari 3 Kali dan Makan Malam 2 Kali at Local Restaurant
  3. Transport Standard Pelancongan Full Ac + Pemandu Driver
  4. Private Boat Return Trip Gili Nanggu - Gili Sudak - Gili Kedis
  5. Tiket Tarikan Pelancong + Parkir
  6. Local Guide at Tarikan Pelancong
  7. Mineral Water On Car
  8. Souvenir ( Selendang )

Untuk Reservasi Paket Lombok Murah 3H2M Gili Nanggu sila hubungi kami melalui WhatsApp : +6285338000050 | Email : percutianlombok@gmail.com dan Phone Office : +62370-6173082.

Pakej Lombok Murah 3H2M Gili Nanggu dengan harga yang fleksibel dan pelbagai pilihan Pakej Lombok Murah dengan pasukan perkhidmatan terbaik dan profesional yang dalam Pelancongan di Lombok. Dapatkan pelbagai pilihan Pakej Percutian Lombok bersama kami yang telah berpengalaman dalam pelancongan Lombok.

Follow us on Instagram @CUTILOMBOK