√ Pakej Lombok Murah 3H2M Pantai Pink


Pakej Lombok, Pakej Percutian Lombok
Pakej Lombok Murah - Pantai Pink

Pakej Lombok Murah 3 Hari 2 Malam Pantai Pink


PAKEJ LOMBOK MURAH Pantai Pink 3 hari 2 malam disukai oleh para pelancong yang suka pengembaraan, Pelancong yang mengambil Pakej Lawatan ini akan mengexplore 12 destinasi pelancongan Lombok sedang mengehita. Iaitu Pantai Kuta Lombok dengan keunikan pasir seperti lada, Pantai Tanjung Aan Lombok dengan kostum biru laut, Pink Beach Lombok potongan-potongan berpasir merah jambu dan pemandangan indah pulau- pulau kecil ( Gili ) di sekitar Pantai Pink Lombok, mengunjungi Suku asli Pulau Lombok dan destinasi pelancongan lainnya di pulau Lombok.

Hari 1: Pakej Lombok Murah - Tour Sasak / Lawatan Kuta (L/D)


Pakej Lombok, Pakej Percutian Lombok
Pakej Lombok Murah - Kuta Tour

Ketibaan pada hari pertama Lapangan Terbang antar bangsa di Lombok maka kami akan menjemput anda untuk melawat tarikan-tarikan Pelancongan di Lombok yang akan mengunjungi pantai Kuta Lombok, Tanjung Aan dan Seger Beach yang merupakan tiga pantai pilihan favorit pelancong saat bercuti di Lombok. Sekali berpuas hati untuk menikmati keindahan 3 pantai maka makan tengahari di restuarant tempatan. Kemudian kami menjemput anda untuk melawat 3 Desa di Lombok di mana 3 kampung mempunyai keunikan yang berbeda, Kampung Sade (Kampung Suku Sasak), Kampung Sukarara (Kampung Tenun Tengah) dan juga Desa Banyumulek (Kampung Gerabah Centre). Kemudian kami membawa anda Dinner di Local Restaurant dan Check In Hotel.

 • Pantai Tanjung Aan Lombok. Jarak dari Lapangan Terbang Lombok ke Pantai Tanjung Aan adalah 24.9 Km dengan masa kira-kira 42 minit. Pantai Tanjung Aan yang mempunyai pemandangan indah dengan pantai berpasir putih, ombak yang tenang dan bukit-bukit hijau yang dikelilingi oleh bukit-bukit. Anda dan keluarga tercinta dapat menikmati kesegaran air kelapa muda yang banyak penjual di Pantai Tanjung Aan.

 • Seger Beach Lombok. Jarak ke Pantai Seger dari Tanjung Aan adalah 4.1 Km dengan masa kira-kira 13 minit. Pantai yang mempunyai keindahan dengan campuran antara sungai dan pantai, terdapat jambatan yang unik dan patung puteri yang nyale sebagai ikon sejarah pantai pelihat yang indah. Tempat yang sesuai untuk selfi dengan keluarga, kawan dan orang tersayang.

 • Pantai Kuta Lombok. Jarak ke Pantai Kuta Lombok dari Pantai Seger adalah 4.1 Km. Pantai Kuta Lombok yang menjadi tarikan pelancong ini tentu saja dengan keluarga dapat dilihat dengan keindahan kosu biru langsung pantai kuta dan jernihnya air pantai Kuta Beach Lombok, dan yang paling unik di pantai Kuta Lombok ini adalah bentuk pasirnya seperti butir lada.

 • Sade Village Sasak Tribe. Jarak ke Kampung Sade dari Pantai Kuta Lombok adalah 7.7 Km. Sade Village Sasak suku adalah sebuah kampung yang hidup dengan cara tradisional dan menjaga adat istiadat, rumah dan kehidupan sehari-hari. Perkara yang unik ialah rumah mereka berlantai dari kotoran kerbau. Banyak perkara boleh dipelajari dari adat istiadat suku ini.

 • Kampung Sukarara. Jarak ke Kampung Sukarare dari Desa Sade ialah 19.3 Km. Di Desa Sukarare ini, anda akan melihat proses membuat songket khas Lombok Island yang memiliki banyak peminatnya baik di dalam negeri maupun di luar negeri, anda dapat berlatih tenun dengan menggunkan alat tenun tradisional. Di samping itu anda boleh belajar untuk menenun anda juga boleh mencuba pakaian khas Lombok Lombok.

 • Kampung Banyumulek. Jarak ke Kampung Banyumulek dari Kampung Sukarare adalah 15.8 Km dengan masa kira-kira 17 minit. Di kampung Banyumulek adalah kampung gererajin tembikar yang hasil bekerja mereka ke tanah Eropa dengan desain terbaik dan mutu serta unik. Pelbagai jenis kraf tembikar boleh didapati di sini. Di sini anda boleh berlatih membuat tembikar dan segera membawa pulang hasil kerja anda.

Hari 2: Pakej Lombok Murah - Pantai Pink (B/L/D)


Pakej Lombok, Pakej Percutian Lombok
Pakej Lombok - Pantai Pink

Hari kedua Bercuti di Lombok kita akan mengexplore Lombok timur yang masih cantik dan tidak dimanjakan oleh modernnisas, kecantikannya tidak ragu-ragu. Hamparan Pantai dan tarikan pelancong di Lombok Timur yang saat ini sedang ngehits dan indah iaitu Pantai Pink Lombok dengan pasir merah jambu, Gili Mangkok mempesona dan yang menjadi sasaran para pelancong adalah Pulau Pasir. Tanjung Ringgit mempersembahkan daya tarikan laut terbuka.

 • Pantai Pink Lombok. Sekiranya tinggal di bandar Mataram jarak ke pelabuhan tanjung luar adalah 62.9 km dengan masa kira – kira 1 jam 27 minit kemudian menggunakan boat untuk menjelajahi keindahan Pink Beach Lombok. Di pantai ini, anda boleh melihat langsung dan merasakan pesona indah pantai pasir merah jambu, serpihan karang yang berwarna merah dicampur dengan pasir putih di pantai ini yang menjadikannya berwana merah jambu. Bagi anda pencinta keindahan bawah air dan snorkling tempat ini tidak ragu-ragu kecantikan pesona kehidupan biota lautnya.

 • Pulau Pasir. Pulau Pasir ini akan memanjakan anda untuk berelfi di tengah-tengah laut dengan bukit pasir putih yang indah. Ya tempat ini menjadi sasaran para pelancong jika mereka mengeksplorasi Pantai Pink. Tak puas hati ke Pantai Pink Lombok jika tak ke Pulau Pasir.

 • Pantai Pink Sebui. Pantai ini adalah pantai yang pesona keindahannya natural. Dengan gelombang yang tenang dan laut biru yang jelas, Hobi snorkeling maka tempat ini sesuai untuk anda dan keluarga tercinta anda.

 • Gili Petelu. Keindahan kehidupan laut dengan ikan kecil bersembunyi di belakang terumbu karang yang indah. Tempat ini kami rekomundasikan untuk anda yang ingin melihat keindahan bawah air yang tidak dijumpai di tempat lain.

 • Gili Gambir. Tempat yang masih terjaga kecantikan yang akan melengkapkan aktiviti snorkeling dengan keluarga anda, tempat dengan keindahan terumbu karang yang belum terjamah.

 • Tanjung Ringgit. Untuk melengkapi aktiviti mengexplore keindahan pantai pink Lombok, anda akan dihidangkan dengan pemandangan lautan dari tempat yang tinggi dengan deretan tebing yang indah yang akan membuat anda terpesona. Di sini anda boleh melihat meriam warisan Jepun yang bersejarah. * Ke arah Tanjung Ringgit mesti menyewa motosikal, kerana tidak semua tetamu mahu Tanjung Ringgit, maka kos penyewaan motosikal kita tidak masuk dalam pakej.

Hari 3: Pakej Lombok Murah - Lawatan Bandar - Airport (B/L)


Pakej Lombok, Pakej Percutian Lombok
Pakej Lombok Murah - City Tour

Pada hari ketiga atau terakhir lawatan di Lombok, kami akan menjemput anda untuk melawat 2 tarikan sejarah dan budaya di Lombok. Tarikan pelancong ini merupakan warisan kerajaan Bali yang patut dikunjungi semasa cuti di pulau Lombok.

 • Pura Lingsar. Jika anda stay di hotel kawasan bandar Mataram maka jarak tempuh untuk menuju ke Pura Lingsar adalah 10.2 Km dengan Masa 27 minit dan jika di kawasan Senggigi jaraknya 25 Km dengan masa 51 minit. Kuil Lingsar ini menggambarkan kita untuk keharmonian umat Hindu dan Islam watu telu. Di Bait Suci Terdapat dua tempat ibadah yang merupakan Hindu dan umat Islam Ummah Watu telu. Orang tempatan percaya bahawa jika seseorang dapat melihat raksasa moa / belut ikan maka orang itu akan bertuah.

 • Narmada Park. Jarak ke Narmada Park dari Pura Lingsar adalah 5.5 Km dengan masa 16 minit. Taman Narmada yang merupakan taman yang di bangun oleh kerjaan Bali dengan mengambil tema Gunung Rinjani dan Taman Narmada ini merupakan miniatur dari Gunung Rinjani. Di sini anda akan mencari mata air awet muda yang di percayai sebagai ubat untuk menjadi awet muda dengan cara meminum atau membasuh muka dengan mata air awet tersebut.

 • Transfer To Airport. Setelah Puas melihat keindahan dua Destinasi Pelancongan di hari ke 3 dan Lunch di local restaurant kemudian kami mengantar tuan dan puan menuju ke Airport dan percutian di Lombok selesai.

Pakej Lombok Murah 3H2M Pantai Pink ini kami rekomundasikan untuk anda dengan keluarga tercinta yang suka pengembaraan. Untuk Pakej Lombok Murah 3H2M Pantai Pink ini kita memilih Destinasi Pelancongan Lombok yang masih asli dan belum tercemar. Yang akan membuat percutian anda di Lombok dapat diingati dan menyeronokkan dengan keluarga dan orang tersayang.

Price untuk Pakej Lombok Murah 3H2M Pantai Pink

Price Mulai dari :

RM 470/Orang ( Peserta 4 -5 Pax )
RM 690/Orang ( Peserta 2 -3 Pax )

Untuk Peserta di atas 6 Orang, sila hubungi kami di Whatsapp : +6285338000050

Include untuk Pakej Lombok Murah 3H2M Pantai Pink adalah :
 1. Hotel 2 Malam Sharing Room ( Hotel *2 : M Hotel, Hotel Fortune, Grand Senggigi )
 2. Makan Tengah Hari 3 Kali dan Makan Malam 2 Kali at Local Restaurant
 3. Transport Standard Pelancongan Full Ac + Pemandu Driver
 4. Private Boat Trip Pantai Pink
 5. Tiket Tarikan Pelancong + Parkir
 6. Local Guide at Tarikan Pelancong
 7. Mineral Water On Car
 8. Souvenir ( Selendang )

Untuk Reservasi Paket Lombok Murah 3H2M Pantai Pink sila hubungi kami melalui WhatsApp : +6285338000050 | Email : percutianlombok@gmail.com dan Phone Office : +62370-6173082.

Pakej Lombok Murah Pantai Pink dengan harga yang fleksibel dan pelbagai pilihan Pakej Lombok Murah dengan pasukan perkhidmatan terbaik dan profesional yang dalam Pelancongan di Lombok. Dapatkan pelbagai pilihan Pakej Percutian Lombok bersama kami yang telah berpengalaman dalam pelancongan lombok.

Follow us on Instagram @CUTILOMBOK