√ Pakej Lombok Murah 4H3M Tiu Kelep

Pakej Lombok - Tiu Kelep Waterfalls

Pakej Lombok Murah 4H3M Tiu Kelep Waterfalls


PAKEJ LOMBOK 4H3M. Jika anda dan keluarga menyukai tantangan dan keindahan hutan tropis maka pilihan yang tepat untuk anda dan keluarga memilih Pakej Lombok 4H3M Tiu Kelep Waterfalls, Karna Pakej Percutian ini akan mengunjungi destinasi pelancongan yang indah dan masih alami. Tidak lupa pada hari pertama kita akan mengunjungi destinasi pelancongan Lombok Tengah yang terkenal yaitu Pantai Kuta yang pasirnya seperti butiran merica, Pantai Tanjung Aan, Pantai Seger dan Point destinasi Pakej ini di hari kedua iaitu mengunjungi Air Terjun Sendang Gile dan Air Terjun Tiu Kelep dengan pesona keindahan hutan dan aksesnya cocok untuk anda dan keluarga yang menyukai petualangan. Di hari ke 3 mengunjungi destinasi wisata favorit iaitu Gili Trawangan, Bukit Malimbu dan Hutan Baun Pusuk dengan kera kera yang jinak.


Hari 1: Pakej Lombok - Tour Sasak / Lawatan Kuta ( L/D )


Pakej Lombok, Pakej Percutian Lombok
Pakej Lombok - Kuta Tour

Pada Ketibaan pada hari pertama Lapangan Terbang Lombok maka kami akan menjemput anda untuk melawat tarikan-tarikan di Lombok yang akan mengunjungi pantai Kuta Lombok, Tanjung Aan dan Seger Beach yang merupakan tiga pantai pilihan favorit pelancong saat bercuti di Lombok. Sekali berpuas hati untuk menikmati keindahan 3 pantai maka makan tengahari di restuarant tempatan. Kemudian kami menjemput anda untuk melawat 3 Desa di Lombok di mana 3 kampung mempunyai keunikan yang berbeda, Kampung Sade (Kampung Suku Sasak), Kampung Sukarara (Kampung Tenun Tengah) dan juga Desa Banyumulek (Kampung Gerabah Centre). Kemudian kami membawa anda Dinner di Local Restaurant dan Check In Hotel.

 • Pantai Tanjung Aan Lombok. Jarak dari Lapangan Terbang Lombok ke Pantai Tanjung Aan adalah 24.9 Km dengan masa kira-kira 42 minit. Pantai Tanjung Aan yang mempunyai pemandangan indah dengan pantai berpasir putih, ombak yang tenang dan bukit-bukit hijau yang dikelilingi oleh bukit-bukit. Anda dan keluarga tercinta dapat menikmati kesegaran air kelapa muda yang banyak penjual di Pantai Tanjung Aan.
 • Seger Beach Lombok. Jarak ke Pantai Seger dari Tanjung Aan adalah 4.1 Km dengan masa kira-kira 13 minit. Pantai yang mempunyai keindahan dengan campuran antara sungai dan pantai, terdapat jambatan yang unik dan patung puteri yang nyale sebagai ikon sejarah pantai pelihat yang indah. Tempat yang sesuai untuk selfi dengan keluarga, kawan dan orang tersayang.
 • Pantai Kuta Lombok. Jarak ke Pantai Kuta Lombok dari Pantai Seger adalah 4.1 Km. Pantai Kuta Lombok yang menjadi tarikan pelancong ini tentu saja dengan keluarga dapat dilihat dengan keindahan kosu biru langsung pantai kuta dan jernihnya air pantai Kuta Beach Lombok, dan yang paling unik di pantai Kuta Lombok ini adalah bentuk pasirnya seperti butir lada.
 • Sade Village Sasak Tribe. Jarak ke Kampung Sade dari Pantai Kuta Lombok adalah 7.7 Km. Sade Village Sasak suku adalah sebuah kampung yang hidup dengan cara tradisional dan menjaga adat istiadat, rumah dan kehidupan sehari-hari. Perkara yang unik ialah rumah mereka berlantai dari kotoran kerbau. Banyak perkara boleh dipelajari dari adat istiadat suku ini.
 • Kampung Sukarara. Jarak ke Kampung Sukarare dari Desa Sade ialah 19.3 Km. Di Desa Sukarare ini, anda akan melihat proses membuat songket khas Lombok Island yang memiliki banyak peminatnya baik di dalam negeri maupun di luar negeri, anda dapat berlatih tenun dengan menggunkan alat tenun tradisional. Di samping itu anda boleh belajar untuk menenun anda juga boleh mencuba pakaian khas Lombok Lombok.
 • Kampung Banyumulek. Jarak ke Kampung Banyumulek dari Kampung Sukarare adalah 15.8 Km dengan masa kira-kira 17 minit. Di kampung Banyumulek adalah kampung gererajin tembikar yang hasil bekerja mereka ke tanah Eropa dengan desain terbaik dan mutu serta unik. Pelbagai jenis kraf tembikar boleh didapati di sini. Di sini anda boleh berlatih membuat tembikar dan segera membawa pulang hasil kerja anda.

Hari 2. Pakej Lombok 4H3M – Tiu Kelep Waterfalls. ( B/L/D )


Pakej Lombok, Pakej Percutian Lombok
Pakej Lombok - Tiu Kelep Waterfalls

Di hari kedua Becuti di Lombok kami akan mengajak anda untuk melawat Air terjun yang terletak di bawah kaki gunung rinjani yang mempunyai pesona keindahan alam masih alami dan udara yang sejuk.
Selepas sarapan pagi di hotel yang anda pilih, anda akan dijemput driver kami yang berpengalaman untuk menemani anda menikmati keindahan alam pelancongan Lombok iaitu air terjun sendang gile di Lombok.

 • Destinasi pertama kita akan melihat kehidupan kera- kera jinak di Hutan Wisata Baun Pusuk, kemudian dilanjutkan menuju Masjid Bayan Beleq, peninggalan sejarah perdaban Agama Islam di Lombok. 
 • Destinasi pelancongan utama kita menuju air terjun yang berlokasi di kaki Gunung Rinjani yang bernama Air Terjun Tiu Kelep dan Air Terjun Sendang Gile. Air terjun Sendang Gile ini di yakini oleh masyarakat Lombok dapat memberi ketenangan fikiran anda dan juga kesihatan, menurut Suku Sasak jika anda mandi sekali maka kita akan terasa satu tahun lebih muda. 
 • Setelah mandi yang kenyang atau hanya bermain air di Air Terjun Sendang Gile, anda akan dihidangkan makan tengah hari di restoran tempatan. 
 • Sebelum kembali ke hotel Perjalanan selanjutnya adalah menuju rumah adat Sasak yang berada di utara Pulau Lombok (Desa Senaru), Desa Senaru merupakan sebuah Kampung yang di sebut dengan Desa Karang Bajo. Di kampung ini terdapat beberapa orang yang menjadi penatua dan rumah sasaknya masih mapan hingga hari ini. 
 • Kemudian perjalanan kita teruskan ke tempat ke area senggigi/bandar Mataram untuk menikmati sedapnya hidangan makan malam, selepas menikmati makan malam, anda akan dipindahkan ke hotel untuk berehat.

Hari 3: Pakej Lombok Murah - Gili Trawangan ( B/L/D )


Pakej Lombok - Gili Trawangan

Hari ketiga ini kami akan menjemput anda untuk melawat tarikan pelancong yang paling popular di pulau Lombok. Itulah tarikan pelancong di Gili Trawangan. Gili Trawangan yang mempunyai keindahan alam, pantai dan pesona keindahan bawah laut tarikan-tarikan ini menyediakan kemudahan yang mencukupi. Makan tengah hari di Gili Trawangan. Selain melawat Gili Trawangan kami juga akan menjemput anda untuk melawat Hutan Baun Pusuk dengan kesegaran udara dan monyet jinak. Lawatan seterusnya ke Malimbu Hill untuk menikmati Sunset dengan keluarga tercinta anda. Setelah berpuas hati menikmati matahari terbenam di bukit malimbu selanjutnya makan malam dan kembali ke program percuma hotel.

 • Gili Trawangan. Jarak dari Hotel ke pelabuhan teluk kode, pelabuhan untuk menyeberangi Gili Trawangan adalah 41.2 Km dan melintasi menggunakan boat mengambil masa 15 - 20 minit untuk sampai ke Gili Trawangan. Tarikan pelancong yang popular ini memberikan anda keindahan alam semula jadi di pulau yang elok ini. Keindahan di bawah laut yang mana diminati para diver. Beberapa aktiviti yang boleh dilakukan adalah sekitar Gili dengan basikal atau cidomo (sejenis andong). Snorkeling untuk berintraksi langsung dengan biota laut yang indah Gili Trawangan seperti terumbu karang dan ikan-ikan lucu, terumbu karang dan lain-lain tentu saja semua yang masih asli dan terpelihara dengan baik.
 • Bukit Malimbu. Dari Pelabuhan Teluk Kode ke Malimbu Hill adalah 14, 1 Km dengan masa kira –kira 23 minit. Pesona keindahan semula jadi yang ada di Malimbu Hill menjadikan anda dan keluarga anda mahu berlama-lama di sini. Dari Malimbu Hill ini, anda boleh menikmati keindahan Sunset dan keindahan 3 Gilis iaitu Gili Trawangan, Gili Meno dan Gili Air dari kejauhan.
 • Senggigi Area/Bandar Area ( Dinner ). Selepas dari Bukit Malimbu kami akan mengantar anda untuk menikmati hidangan makan malam di local Restaurant yang berlokasi di area Senggigi atau Bandar Mataram dan selepas makan malam kami menghatar anda kembali ke hotel untuk istirahat.

Hari 4: Pakej Lombok Murah - Lawatan Bandar – Airport ( B )

Setelah breakfast di hotel kemudian check out hotel kami akan menjemput anda untuk berkunjung ke tempat beli belah area kota Mataram kemudian menuju ke Airport untuk flight ke Malaysia.

Pakej Lombok 4H3M Tiu Kelep ini kami mencadangkan untuk anda dengan keluarga tercinta yang melawat Lombok untuk menikmati petualangan alam Lombok. Untuk Pakej Lombok 4H3M ini pelancong akan di hantar melawat ke tarikan - tarikan pelancongan paling popular di pulau Lombok. Yang akan membuat percutian anda di Lombok dapat diingati dan menyeronokkan dengan keluarga dan orang tersayang.

Price untuk Pakej Lombok 4H3M Tiu Kelep

Price Mulai dari :

RM 630/Orang ( Peserta 4 -5 Pax )
RM 850/Orang ( Peserta 2 -3 Pax )

Untuk Peserta di atas 6 Orang, sila hubungi kami di WhatsApp : +6285338000050

Include untuk Pakej Lombok 4H3M Tiu Kelep adalah :
 1. Hotel 3 Malam Sharing Room ( Hotel *2 : M Hotel, Hotel Fortune, Grand Senggigi )
 2. Makan Tengah Hari 3 Kali dan Makan Malam 3 Kali at Local Restaurant
 3. Transport Standard Pelancongan Full Ac + Pemandu Driver
 4. Private Speed Boat Return Teluk Kode - Gili Trawangan - Teluk Kode
 5. Tiket Tarikan Pelancong + Parkir
 6. Local Guide at Tarikan Pelancong
 7. Mineral Water On Car
 8. Souvenir ( Selendang )

Untuk Reservasi Pakej Percutian Lombok 4H3M sila hubungi kami melalui WhatsApp : +6285338000050 | Email : percutianlombok@gmail.com dan Phone Office : +62370-6173082.

Pakej Lombok 4H3M Tiu Kelep Waterfalls dengan harga yang fleksibel dan pelbagai pilihan Pakej Lombok Murah dengan pasukan perkhidmatan terbaik dan profesional yang dalam Pelancongan di Lombok. Dapatkan pelbagai pilihan Pakej Percutian Lombok bersama kami yang telah berpengalaman dalam Pelancongan di Lombok.

Follow us on Instagram @CUTILOMBOK