Pakej Lombok, Pakej Percutian Lombok
Pakej Lombok - Pantai Pink

Pakej Lombok Murah 4 Hari 3 Malam Pantai Pink


PAKEJ LOMBOK Murah Pantai Pink 4 hari 3 malam disukai oleh para pelancong yang suka pengembaraan dan tantangan, Pelancong yang mengambil Pakej Lawatan ini akan mengexplore 14 Destinasi Pelancongan Lombok yang sedanng populer. Iaitu Pantai Kuta Lombok dengan keunikan pasir seperti lada, Pantai Tanjung Aan Lombok dengan kostum biru laut, Pink Beach Lombok potongan-potongan terumbu karang yang berpasir merah jambu dan pemandangan indah pulau- pulau kecil ( Gili ) di sekitar Pantai Pink Lombok, Air Terjun Benang Stokel dan Air terjun benang Kelambu yang bersumber dari Gunung Rinjani, mengunjungi Suku asli Pulau Lombok dan destinasi pelancongan lainnya di pulau Lombok.

Day 1. Pakej Lombok – Kuta Tour ( L/D )

Pakej Lombok, Pakej Percutian Lombok
Pakej Lombok - Kuta Tour
Pada Ketibaan pada hari pertama Lapangan Terbang antar bangsa di Lombok maka kami akan menjemput anda untuk melawat tarikan-tarikan pelancongan di Lombok yang akan mengunjungi pantai Kuta Lombok, Tanjung Aan dan Seger Beach yang merupakan tiga pantai pilihan favorit pelancong saat bercuti di Lombok. Sekali berpuas hati untuk menikmati keindahan 3 pantai selanjutnya makan tengahari di restuarant tempatan. Kemudian kami menjemput anda untuk melawat 3 Desa di Lombok di mana 3 kampung mempunyai keunikan yang berbeza, Kampung Sade (Kampung Suku Sasak), Kampung Sukarara (Kampung Tenun) dan juga Desa Banyumulek (Kampung Kraf Centre). Kemudian kami membawa anda Dinner di Local Restaurant dan Check In Hotel.

Pantai Tanjung Aan Lombok. Jarak dari Lapangan Terbang Lombok ke Pantai Tanjung Aan adalah 24.9 Km dengan masa kira-kira 42 minit. Pantai Tanjung Aan yang mempunyai pemandangan indah dengan pantai berpasir putih, ombak yang tenang dan di kelilingi oleh bukit-bukit yang hijau. Anda dan keluarga tercinta dapat menikmati keindahan pantai Tanjung Aan dan menikmati kesegaran air kelapa muda yang banyak tersedia di Pantai Tanjung Aan.

Seger Beach Lombok. Jarak ke Pantai Seger dari Tanjung Aan adalah 4.1 Km dengan masa kira-kira 13 minit. Pantai yang mempunyai keindahan dengan campuran antara sungai dan pantai, terdapat jambatan yang unik dan patung puteri yang nyale sebagai ikon sejarah pantai pelihat yang indah. Tempat yang sesuai untuk selfi dengan keluarga, kawan dan orang tersayang.

Pantai Kuta Lombok. Jarak ke Pantai Kuta Lombok dari Pantai Seger adalah 4.1 Km. Pantai Kuta Lombok yang menjadi tarikan pelancong ini tentu saja dengan keluarga dapat dilihat dengan keindahan kosu biru langsung pantai kuta dan jernihnya air pantai Kuta Beach Lombok, dan yang paling unik di pantai Kuta Lombok ini adalah bentuk pasirnya seperti butir lada.

Sade Village Suku Sasak. Jarak ke Kampung Sade dari Pantai Kuta Lombok adalah 7.7 Km. Sade Village Suku Sasak adalah sebuah kampung yang hidup dengan cara tradisional dan menjaga adat istiadat, dari bentuk rumah sampai kehidupan sehari-hari mereka. Perkara yang unik ialah rumah mereka berlantai dari kotoran kerbau. Banyak perkara boleh dipelajari dari adat istiadat suku ini.

Kampung Sukarara. Jarak ke Kampung Sukarare dari Desa Sade ialah 19.3 Km. Di Desa Sukarare ini, anda akan melihat proses membuat songket khas Lombok Island yang memiliki banyak peminatnya baik di dalam negeri maupun di luar negeri, anda dapat berlatih tenun dengan menggunkan alat tenun tradisional. Di samping anda belajar menenun anda juga boleh mencuba pakaian khas Lombok Lombok.

Kampung Banyumulek. Jarak ke Kampung Banyumulek dari Kampung Sukarare adalah 15.8 Km dengan masa kira-kira 17 minit. Di kampung Banyumulek adalah kampung gererajin tembikar yang hasil bekerja mereka terjual ke tanah Eropa dengan desain dan mutu terbaik serta unik. Pelbagai jenis kraf tembikar boleh didapati di sini. Di sini anda boleh berlatih membuat tembikar dan segera membawa pulang hasil kerja anda.

Day 2. Pakej Lombok - Pantai Pink ( B/L/D )

Pakej Lombok, Pakej Percutian Lombok
Pakej Lombok - Pantai Pink
Hari kedua Melancong di Lombok kita akan mengexplore Lombok sebelah timur yang masih cantik dan alami, kecantikannya tidak ragu-ragu. Hamparan Pantai yang indah dan tarikan pelancong di Lombok Timur yang saat ini sedang populer iaitu Pantai Pink Lombok dengan pasir merah jambu, Gili Mangkok yang mempesona dan yang menjadi sasaran para pelancong adalah Pulau Pasir serta Tanjung Ringgit yang mempersembahkan daya tarikan pemadangan laut terbuka dari atas tebing.

Pantai Pink Lombok. Sekiranya tinggal di bandar Mataram jarak ke pelabuhan tanjung luar adalah 62.9 km dengan masa kira – kira 1 jam 27 minit kemudian menggunakan boat untuk menjelajahi keindahan Pink Beach Lombok. Di pantai ini, anda boleh melihat langsung dan merasakan pesona indah pantai pasir merah jambu, serpihan karang yang berwarna merah dicampur dengan pasir putih di pantai ini yang menjadikannya berwana merah jambu. Bagi anda pencinta keindahan bawah air dan snorkling tempat ini tidak ragu-ragu kecantikan pesona kehidupan biota lautnya.

Pulau Pasir. Pulau Pasir ini akan memanjakan anda untuk berelfi di tengah-tengah laut dengan bukit pasir putih yang indah. Ya tempat ini menjadi sasaran para pelancong jika mereka mengeksplorasi Pantai Pink. Tak puas hati ke Pantai Pink Lombok jika tak ke Pulau Pasir.

Pantai Pink Sebui. Pantai ini adalah pantai yang pesona keindahannya natural. Dengan gelombang yang tenang dan air laut yang jernih, Hobi snorkeling maka tempat ini sesuai untuk anda dan keluarga tercinta anda.

Gili Petelu. Keindahan kehidupan laut dengan ikan kecil bersembunyi di belakang terumbu karang yang indah. Tempat ini kami cadangkan untuk anda yang ingin melihat keindahan bawah air yang tidak dijumpai di tempat lain.

Gili Gambir. tempat yang masih terjaga kecantikan yang akan melengkapkan aktiviti snorkeling dengan keluarga anda, tempat dengan keindahan terumbu karang yang belum terjamah.

Tanjung Ringgit. Untuk melengkapi aktiviti mengexplore keindahan pantai Pink Lombok, anda akan dihidangkan dengan pemandangan lautan dari tempat yang tinggi dengan deretan tebing yang indah yang akan membuat anda terpesona. Di sini anda boleh melihat meriam warisan Jepun yang bersejarah. * Ke arah Tanjung Ringgit mesti menyewa motosikal, kerana tidak semua tetamu mahu Tanjung Ringgit, maka kos penyewaan motosikal kita tidak masuk dalam pakej.

Bandar Mataram ( Dinner ) – Kembali ke Hotel. Selesai dari mengunjungi semua destinasi pelancongan di hari ke 2 melancong di lombok kemudian kita menuju ke bandar mataram untuk menikmati sedapnya hidangan makan malam di local restaurant dan selanjutnya kembali ke Hotel dan acara bebas.

Day 3. Pakej Lombok Murah - City Tour + Air Terjun Benang Stokel dan Kelambu. ( B/L/D )

Pakej Lombok, Pakej Percutian Lombok
Pakej Lombok - City Tour & Air Terjun Setokel dan Kelambu
Untuk Pakej Lombok Murah hari ke 3 kita akan mengunjungi destinasi pelancongan Sejarah iaitu di Pure Lingsar dan 2 tarikan pelancongan air terjun di Lombok tengah bagian utara yang masih alami dan memiliki pesona keindahan tersendiri.

Air Terjun Benang Stokel.
Breakfast di hotel dan kami jemput, kemudian kita akan menuju ke tarikan pelancongan Air Terjun Benang Stokel dengan perjalanan masa kira-kira 45 minit dari Hotel. Air Terjun Benang Stokel yang memiliki kesejukan udara dan dinginnya Air Terjun yang bersumber dari Gunung Rinjani.

Air Terjun Benang Kelambu.
Setelah Puas menikmati keindahan Air Terjun Benang Stokel kemudian kita melawat ke Air Terjun Benang Kelambu yang dimana kita akan berjalan kaki menelusuri hutan tropis dengan pemandangan hijau dan udara yang sejuk. Di Air Terjun Benang Kelambu para pelancong bisa puas untuk bermain air dan menikmati kesejukan udara hutan tropis.

Makan Tengah Hari di Local Restaurant.
Puas hati bermain air dan menikmati indahnya air terjun benang kelambu kita menuju ke Local Restaurant untuk menikmati hidangan makan tengah hari.

Pure Lingsar.
Selesai menikmaiti hidangan makan tengah hari selanjutnya melawat ke Pure Lingsar dengan menempuh masa 20 minit dari local restaurant di Lombok tengah. Di Pure Lingsar anda akan menemukan keharmonisan 2 umat beragama iaitu umat agama Hindu dan umat agama Islam watu telu. Di Pure Lingar ini Local guide akan menjelasakn tentang sejarah keharmonisan 2 umat beragama ini.

Bandar Mataram ( Dinner ) – Kembali ke Hotel.
Selesai dari mengunjungi semua destinasi pelancongan di hari ke 3 melancong di lombok kemudian kita menuju ke bandar Mataram untuk menikmati sedapnya hidangan makan malam di local restaurant dan selanjutnya kembali ke Hotel dan acara bebas.

Day 4. Pakej Lombok Murah - Lawatan Bandar - Airport

Setelah breakfast di hotel kemudian check out hotel kami akan menjemput anda untuk berkunjung ke tempat beli belah area kota Mataram kemudian menuju ke Airport untuk flight ke Malaysia.

Pakej Lombok Murah 4H3M Pantai Pink ini kami mencadangkan untuk anda dengan keluarga tercinta yang hobi akan tantang dan pengembaraan. Untuk Pakej Lombok Murah Pantai Pink ini pelancong akan di hantar melawat ke tarikan - tarikan pelancongan paling popular di pulau Lombok. Yang akan membuat percutian anda di Lombok dapat diingati dan menyeronokkan dengan keluarga dan orang tersayang.

Price untuk Pakej Lombok Murah 4H3M Pantai Pink

Price Mulai dari :
RM 630/Orang ( Peserta 4 -5 Pax )
RM 850/Orang ( Peserta 2 -3 Pax )
Untuk Peserta di atas 6 Orang, sila hubungi kami di WhatsApp : +6285338000050

Include untuk Pakej Lombok Murah 4H3M Pantai Pink adalah :

  1. Hotel 3 Malam Sharing Room ( Hotel *2 : M Hotel, Hotel Fortune, Grand Senggigi )
  2. Makan Tengah Hari 3 Kali dan Makan Malam 3 Kali at Local Restaurant
  3. Transport Standard Pelancongan Full Ac + Pemandu Driver
  4. Private Boat Tour Pantai Pink + Pulau Pasir + Gili Petelu + Gili Gambir ( Day 2 )
  5. Tiket Tarikan Pelancong + Parkir
  6. Local Guide at Tarikan Pelancong
  7. Mineral Water On Car
  8. Souvenir ( Selendang )

Untuk Reservasi Paket Percutian Lombok 4H3M Pantai Pink, sila hubungi kami melalui WhatsApp : +6285338000050 | Email : percutianlombok@gmail.com dan Phone Office : +62370-6173082.

Pakej Lombok Murah Pantai Pink dengan harga yang fleksibel dan pelbagai pilihan Pakej Lombok Murah dengan pasukan perkhidmatan terbaik dan profesional yang dalam Pelancongan di Lombok. Dapatkan pelbagai pilihan Pakej Percutian Lombok bersama kami yang telah berpengalaman dalam pelancongan lombok.

Hubungi Kami

RESERVASI SEKARANG

Call / Message / WhatsApp : +628533800050
Email : percutianlombok@gmail.com

Posting Lebih Baru Beranda